مدت زمان اعتراض به رای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری
در شاخه : کمیسیون ماده 100در دیوان عدالت اداری - نمونه آرای دیوان عدالت اداری درباره کمیسیون ماده 100 شهرداری

مدت زمان اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 شهرداری
این مطلب توسط اینجانب محمدرضا کریمی وکیل متخصص کمیسیون ماده 100 شهرداری تهیه و تنظیم شده است.
1-کمیسیون ماده 100 شهرداری به عنوان یک مرجع شبه قضائی وظیفه رسیدگی به تخلفات ساختمانی واقع در محدوده و حریم شهر را بر عهده دارد.
2-بر اساس قانون، مالکین املاک و اراضی مکلفند قبل از هر اقدامی جهت ساخت و ساز از شهرداری مجوز ساخت بگیرند.
3-ساخت بدون مجوز شهرداری ولو اینکه مالک کلیه عوارضات و حقوق شهرداری را پرداخت نموده لیکن هنوز برای وی پروانه صادر نگردیده در حکم ساخت بدون پروانه محسوب میگردد.
4-البته برخی از قضات در فرضی که مالک کلیه حقوق و عوارضات متعلقه را پرداخت نموده اما هنوز پروانه برای وی صادر نشده را در حکم حق مکتسبه وی محسوب و برخی از قضات آن را ساخت بدون پروانه محسوب نمینمایند اما به هر حال قاطبه قضات برخلاف آن نظر دارند.
5-کمیسیون ماده 100 شهرداری به هر نوع تخلفی که برخلاف مفاد پروانه و اصول شهرسازی باشد رسیدگی کرده و در واقع حکم به تخریب، جریمه و یا اعاده به وضع سابق میدهد.
6-همانطور که گفته شد کمیسیون ماده 100 شهرداری یک مرجع شبه قضائی است که بر اساس بند 2 ماده 10 قانون دیوان عدالت اداری اصلاحی سال 1402 نسبت به تخلفات ساختمانی رای صادر مینماید
7-مهلت اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 بر اساس شقوق زیر به این شرح میباشد :
الف-مهلت اعتراض به رای کمیسیون بدوی دیوان عدالت اداری در مرحله تجدید نظر 10 روز از تاریخ ابلاغ محسوب میگردد.
ب-مهلت اعتراض به رای کمیسیون تجدید نظر ماده 100 شهرداری در دیوان عدالت اداری 3 ماه از تاریخ ابلاغ محسوب میگردد.
ج-چنانچه مالک قصد اعتراض به رای بدوی کمیسیون ماده 100 را در مرحله تجدید نظر نداشته باشد. در این صورت مالک بایستی مهلت 10 روزه را صبر کند تا زمان اعتراض به رای کمیسیون بدوی ماده 100 منقضی گردد زیرا اگر در مهلت 10 روزه حق اعتراض به رای کمیسیون بدوی در مرحله دیوان عدالت اداری اعتراض نماید از نظر دیوان رای هنوز غیر قطعی محسوب گردیده و قابل رسیدگی در دیوان عدالت اداری نخواهد بود.
بنابراین چنانچه مالک تمایلی به اعتراض به رای بدوی کمیسیون در مرحله تجدید نظر نداشته باشد بایستی این مهلت 10 روزه را در نظر گرفته و سپس بعد از انقضاء این مهلت 10 روزه از مهلت سه ماهه خویش جهت طرح شکایت در دیوان عدالت اداری استفاده نماید.
همانطور که گفتیم مهلت اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 در دیوان عدالت اداری سه ماه از تاریخ ابلاغ محسوب میگردد. فرض کنیم که چنانچه مالک مدعی عدم اطلاع از رای کمیسیون ماده 100 باشد و در فرض انقضاء مهلت سه ماهه باز هم حق اعتراض در دیوان عدالت اداری را خواهد داشت بر اساس تبصره 2 ماده 16 قانون دیوان عدالت اداری چنانچه مالک یا کسی که رای به نام وی صادر شده و یا ذینفع مدعی عدم اطلاع از رای کمی کمیسیون ماده 100 باشد میتواند ظرف سه ماه از تاریخ اطلاع دادخواست اعتراض رای کمیسیون ماده 100 را در دیوان عدالت اداری مطرح نماید در این صورت قاضی ابتدائا بایستی احراز نماید که آیا مالک حقیقتاً از رای کمیسیون ماده 100 مطلع نبوده و در فرض احراز عدم اطلاع به موضوع شکایت رسیدگی خواهد نمود.
تبصره 2:
《از زمان تصویب این قانون، مهلت تقدیم دادخواست، راجع به موارد موضوع بند(2) ماده(10) این قانون، برای اشخاص داخل کشور سه ماه و برای افراد مقیم خارج از کشور، شش ماه از تاریخ ابلاغ رای یا تصمیم قطعی مرجع مربوط مطابق قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب (در امور مدنی) است. مراجع مربوط مکلفند در رای یا تصمیم خود تصریح نمایند که رای یا تصمیم آنها ظرف مدت مزبور در دیوان قابل اعتراض است. در مواردی که ابلاغ، واقعی نبوده و ذینفع ادعای عدم اطلاع از آن را بنماید شعبه دیوان در ابتداء به موضوع ابلاغ رسیدگی مینماید. در مواردی که به موجب قانون سابق، اشخاصی قبلاً حق شکایت در مهلت بیشتری داشتهاند، مهلت مذکور، ملاک محاسبه است.》
بنابراین شما میتوانید با ادعای عدم اطلاع و در خارج از مهلت قانونی سه ماهه نیز در دیوان عدالت اداری نسبت به رای کمیسیون ماده 100 شهرداری اعتراض نمایید.
و نکته آخر اینکه در باب مدت زمان اعتراض رای کمیسیون ماده 100 مواعد بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ماه 30 روز محسوب میشود بنابراین با احتساب سه ماه 90 روز و روز ابلاغ و اقدام دو روز و جمعاً 92 روز مهلت اعتراض به رای قطعی کمیسیون ماده 100 در دیوان عدالت اداری را دارید..
این مطلب کاربردی را هم از دست ندهید : نحوه اعتراض به رای تجدیدنظر دیوان عد الت اداری
اعتراض به رای کمیسیون ماده 100-وکیل ماده 100-مدت اعتراض به رای ماده 100
مدت زمان اعتراض به رای کمیسیون ماده ۱۰۰,آقای محمدرضا کریمی وکیل متخصص در دعاوی تخلفات ساختمانی و کمیسیون ماده ۱۰۰ با بیش از ۲۰ سال سابقه وکالت پایه یک دادگستری
مشاهده صفحه اول وبسایت وکیل دیوان عدالت اداری محمد رضا کریمی