صفر تا صد نحوه ابطال رای کمیسیون ماده ۱۰۰ در دیوان عدالت اداری

در شاخه : کمیسیون ماده 100در دیوان عدالت اداری - نمونه آرای دیوان عدالت اداری درباره کمیسیون ماده 100 شهرداری


نمونه متن اعتراض به رای کمیسیون ماده 100-اگر جریمه ماده 100پرداخت نشود-جریمه تبدیل یک واحد به دو واحد-جریمه تغییر کاربری مسکونی به اداری-ابطال رای کمیسیون ماده 100-09125253824-وکیل کمیسیون ماده 100-وکیل دیوان عدالت اداری09125253824-وکیل متخصص ماده 100

صفر تا صد نحوه ابطال رای کمیسیون ماده 100 در دیوان عدالت اداری

در تمامی شهر‌ها ساخت‌وساز در محدوده شهر قوانین خاص خود را دارد؛ مالکین اجازه ساخت، تخریب و یا تفکیک زمین خود را بدون دریافت مجوز از شهرداری ندارند. در صورت وقوع این تخلف، تصمیم‌گیرنده کمسیون ماده 100 شهرداری خواهد بود. در این مقاله به تشریح نحوه ابطال رای کمیسیون ماده 100 در دیوان عدالت اداری می‌پردازیم.

کمسیون ماده 100 چیست؟

اگر شهروندی در هنگام ساخت بنا دچار تخلف شود شهرداری به‌تنهایی مجوز تخریب یا جریمه مالک را ندارد؛ بلکه این تخلف به کمسیون ماده 100 ارجاع داده می‌شود. درواقع این کمسیون فقط برای رسیدگی به تخلفات ساختمانی تشکیل شده و مستقر در شهرداری هر منطقه است.

تخلفاتی که منجر به تشکیل کمسیون ماده 100 می‌شود شامل موارد زیر است:

1-  احداث بنای ساختمانی بدون مجوز

طبق ماده 100 قانون شهرداری مالک ساختمان برای ساخت‌وساز موظف به اخذ مجوز بوده، اگر بنای ساخته شده مجوز نداشته باشد رای کمیسیون برای آن صادر می‌شود و دو حالت پیش می‌آید:

·         اگر مجوز کسب نشده باشد و اصول ایمنی ساختمان‌سازی نیز رعایت نشده باشد کمیسیون رای به تخریب بنا می‌دهد.

·         اگر مجوز کسب نشده باشد ولی اصول ایمنی و بهداشتی در زمان احداث ساختمان رعایت شده باشد؛ رای کمسیون تخریب یا پرداخت جریمه است.

پرداخت جریمه نیز بر اساس متراژ بنا تعیین می‌شود به این صورت که به‌ازای هر مترمربع، یک‌دهم ارزش معاملاتی آن جریمه پرداخت می‌شود.

2-  تجاوز به محل عبور و مرور

3-  احداث بنا بدون پارکینگ یا غیر استفاده بودن پارکینگ احداث شده.

این نوع از تخلف زمانی قابل‌پیگیری است که بنا بر قوانین و ضوابط شهرداری و پروانه ساخت ملک، احداث پارکینگ برای ساختمان ضروری است، ولی مالک از این کار خودداری کرده باشد.

4-  تغییر کاربری بنا بدون اخذ مجوز

5-  عدم رعایت ضوابط در حین احداث بنا

6-  اگر بنای ساخته شده استحکام کافی نداشته باشد.

7-  تخلف مهندس ناظر

بهتر است قبل از شروع به ساختمان‌سازی با وکیل متخصص ماده 100 مشورت کنید تا ملزم به پرداخت جریمه نشوید.

تخلف مهندس ناظر یکی از موارد تشکیل کمسیون است.

در صورت تایید رای کمسیون بدوی ماده 100، چه اتفاقی می‌افتد؟

پرونده تخلفات در ابتدا به کمسیون بدوی ارجاع داده می‌شود.هیچ یک از اعضای کمسیون بدوی نماینده شهرداری آن منطقه نبوده بلکه صرفا برای ادای توضیحات در جلسه شرکت خواهد کرد و مالک می‌تواند دفاعیه خود را با دادن یک لایحه کتبی اعلام کند.

تصمیماتی که در این کمسیون گرفته می‌شود قابل اعتراض است. کمیسیون تا 10 روز برای اعتراض فرصت می‌دهد؛ در صورت اعتراض مالک به رای صادره توسط کمسیون بدوی، اعتراض در کمسیون تجدیدنظر بررسی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. رای کمسیون تجدیدنظر کاملاً قطعی و قابل‌اجراست

             صدور حکم توسط کمیسیون پایان راه نیست

نحوه ابطال رای کمیسیون ماده 100 در دیوان عدالت اداری

صدور حکم توسط کمیسیون پایان راه نیست و مالک می‌تواند در مواردی به کمک وکیل متخصص ماده 100 رای کمسیون را به نفع خود تغییر دهد.

موارد زیر نحوه ابطال رای کمیسیون ماده 100 در دیوان عدالت اداری را نشان می‌دهد.

1) اگر در رسیدگی کمیسیون مواردی اتفاق افتاده باشد که حقوق دفاعی مالک از او سلب شود. حقوق دفاعی مالک در روند تشکیل کمسیون موارد متفاوتی را شامل می‌شود موارد اعم از:

· فرم تخلف ساختمانی صورت‌گرفته به مالک ابلاغ نشود.

توجه داشته باشید که تخلف ساختمانی حتماً باید به مالک ابلاغ شود و مالک یا وکیل کمیسیون ماده 100 به‌وسیله آن فرم دفاعیه خود را تنظیم کند.

· رای کمیسیون ماده 100 به مالک ابلاغ نشود.

باید توجه داشته باشید که این ابلاغ باید کاملاً با رعایت قوانین باشد رای کمیسیون باید به همه ذی‌نفعان ملک مذکور ابلاغ شود. درصورتی‌که ممکن است مالک فقط یکی از ذی‌نفعان باشد این مور نیز می‌تواند یکی از موارد رد رای کمسیون باشد.

·رعایت‌نکردن مهلت‌های داده شده به مالک توسط شهرداری،

 مهلت‌هایی از قبیل مهلت 10 روزه برای ارائه توضیحات مالک، مهلت 2 ماهه‌ای که برای تخریب بنا به مالک داده می‌شود و...

2)یکی از مواردی که نشان‌دهنده نحوه ابطال رای کمیسیون ماده 100 در دیوان عدالت اداری است تشخیص دیوان به اینکه صدور حکم تخریب توسط کمسیون ضرورتی نداشته است. مواردی که کمسیون به تخریب حکم می‌دهد موارد مشخصی است و اگر بنا بر هر دلیلی کمسیون رای اشتباه به تخریب ملکی دهد دیوان می‌تواند رای کمسیون را رد کرده یا به چالش بکشد.

این مطلب کاربردی را از دست ندهید : شکایت از تخلفات ساختمانی همسایه 

3) ایرادات قانونی در کمسیون ماده 100

درصورتی‌که در رای کمسیون ایراداتی از قبیل: عدم رعایت تعداد اعضاء در تشکیل کمسیون، یکسان بودن کمسیون بدوی و کمسیون تجدیدنظر. داشتن ایراداتی در نحوه صدور رای مانند استناد نکردن متن رای به مواد قانونی، عدم چاپ رای کمسیون در فرم مخصوص و...همه این موارد توسط وکیل دیوان عدالت اداری قابل تشخیص است.

4)اعتراض به‌حکم جریمه تعیین شده توسط کمسیون

اگر میزان جریمه تعیین شده توسط کمسیون بیشتر از مقدار قانونی آن باشد مالک حق اعتراض به رای کمسیون را دارد. علاوه بر این اگر مالک بااراده خود موارد تخلف در ساختمان را اصلاح کند کمسیون حق پرداخت رای جریمه برای مالک را ندارد. بهتر است در پروژه‌های ساختمانی بزرگ از ابتدا برای کمبود خسارت‌ها همه پروسه‌ها به وکیل کمیسیون ماده 100 سپرده شود.

مهم‌ترین نکات نحوه ابطال رای کمیسیون ماده 100

مهم‌ترین نکات نحوه ابطال رای کمیسیون ماده 100

بناهایی که قبل از تنظیم نقشه جامع شهر احداث شده‌اند و در سال‌های بعد از ابلاغ نقشه جامع شهر نیز تغییرات ساختمانی یا تغییر کاربری نداشتند؛ قوانین کمسیون ماده 100 برای آنها قابل‌اجرا نیست. یکی از طرف‌های شکایت در این موارد شهرداری است.

 نکته مهم اینجاست که شهردار هر شهر که توسط شورای آن شهر تعیین می‌شود، فردی حقوقی است و شهردار نواحی و مناطق در هر شهر شخصیت مستقلی از شهردار همان شهر ندارد. در نتیجه نداشتن شخصیت مستقل حقوقی نمی‌تواند طرف شکایت قرار گیرد.

کمسیون ماده 100 نیز یکی دیگر از طرف‌های شکایت است و در واقع کمسیون ماده 100 کمسیونی است در هر شهر به‌صورت مستقل وجود دارد. پس ادعای شکایت توسط کمسیون ماده 100 اشتباه است و باید کامل قید شود کمسیون مربوط به کدام شهر، طرف شکایت است.

کمک‌ گرفتن از وکیل دیوان عدالت اداری

کلام آخر

ما در این مطلب به‌صورت تخصصی و با نگاهی ریزبینانه به مسئله نحوه ابطال رای کمیسیون ماده 100 در دیوان عدالت اداری پرداختیم. تلاش ما این بود که در این مورد ابهامی برای شما باقی نماند. شما می‌توانید در صورت مشکل برای دانستن قوانین موجود در کمسیون و نحوه ابطال رای به وکیل مراجعه کنید. وکیل دیوان عدالت اداری با آگاهی از همه قوانین موجود برای دفاع از حق شما در کمسیون مهارت کافی را دارد.


نمونه لایحه دیوان عدالت اداری تبدیل پارکینگ به مغازه - فرمول محاسبه جریمه ماده 100شهرداری - قیمت هر متر خلافی ساختمان 1400
ابطال رای کمیسیون ماده 100-09125253824,به روزترین و جدیدترین نمونه آراء و قوانین مقررات مربوط به دیوان عدالت اداری را را از ما بخواهید

مشاهده صفحه اول وبسایت وکیل دیوان عدالت اداری محمد رضا کریمی


نمونه دادخواست ها