نحوه صحیح تجدید نظرخواهی در دیوان عدالت اداری

در شاخه : آیین دادرسی طرح دعوی در دیوان عدالت اداری


تجدید نظرخواهی دیوان عدالت-شرایط تجدید نظرخواهی دیوان عدالت-بهترین وکیل دیوان عدالت

نحوه صحیح تجدید نظرخواهی در دیوان عدالت اداری

این مطلب توسط اینجانب محمدرضا کریمی وکیل متخصص در دعاوی دیوان عدالت اداری تهیه و تنظیم شده است.

1-مهلت تجدید نظرخواهی نسبت به رای بدوی دیوان عدالت اداری 20 روز خواهد بود اما این 20 روز با احتساب روز ابلاغ و اقدام 22 روز محاسبه خواهد شد.

2-در فرض ابلاغ رای در سامانه ثنا مهلت اعتراض شما از تاریخ درج در سامانه ثناست بنابراین عدم اطلاع یا مراجعه شما به سامانه ثنا به معنی عدم ابلاغ محسوب نمی‌گردد در حالتی که مدعی عدم اطلاع از ابلاغ رای باشید این شمایید که بایستی ثابت کنید که از آن مطلع نبودید به طور مثال در کشور خارج بودید یا اینکه فرد معترض به دلیل کهولت سن یا فراموشی امکان مراجعه به سامانه ثنا را نداشته است.

3-فراموش نکنید امکان ارائه دلایل و مدارک جدید در مرحله ی تجدید نظرخواهی وجود دارد اما شما امکان اینکه ادعای جدیدی را در مرحله تجدید نظر در دادخواست تجدید نظرخواهی ارائه دهید ممکن نیست.

4- تجدید نظرخواهی شما دقیقاً بایستی نسبت به رائی باشد که نسبت به آن اعتراض دارید بنابراین بایستی حتماً از فرم تجدید نظرخواهی نسبت به رای بدوی استفاده کنید، چنانچه اشتباها دادخواست خود را با عنوان اعتراض ثالث یا اعاده دادرسی و امثالهم مطرح کنید و به گمان اینکه این تجدید نظرخواهی محسوب می‌گردد بدون شک اعتراض شما محکوم به رد است پس دقت کنید که حتماً در دفتر خدمات الکترونیک قضایی اعلام کنید که تجدید نظرخواهی نسبت به رای بدوی دارید و حتماً رای بدوی که به آن اعتراض دارید را همراه داشته باشید و ضمیمه دادخواست بدوی نمایید.

5-دادخواست تجدید نظرخواهی حتماً بایستی در فرم مخصوص به خود انجام شود بنابراین تجدید نظرخواهی از طریق برگه‌های عادی یا لوایح و درخواست‌های ساده محکوم به رد است بنابراین تجدید نظرخواهی بایستی حتماً در فرم‌های مخصوص صورت گیرد و با توجه به اینکه در قانون بابت تجدید نظرخواهی در برگه‌های ساده مقرره ای نیاورده بنابراین بایستی دقیقاً مطابق قانون در فرم مخصوص تجدید نظرخواهی صورت گیرد در غیر این صورت تجدید نظرخواهی شما رد خواهد شد .

6-تجدید نظرخواهی بایستی از طریق سامانه خودکاربری یا خدمات قضایی یا دفاتر نمایندگی استانی صورت گیرد بنابراین ارسال تجدید نظرخواهی از طریق پست با توجه به تغییر قانون دیوان عدالت اداری در سال 1402 و حذف امکان تجدید نظرخواهی از طریق پست فاقد وجاهت قانونی بوده و قابل پذیرش نمی‌باشد.

7-در صورت محدودیت زمانی و عدم امکان تهیه لایحه مناسب در مهلت باقی مانده جهت تجدید نظرخواهی بهتر است صرفاً طی چند خط مراتب اعتراض خود را به رای بدوی اعلام نمایید پس از ثبت دادخواست و ارجاع به شعبه می‌توانید طی لایحه تکمیلی مراتب اعتراض خود را به صورت مبسوط و مشروح و به صورت مستدل و قانونی ارائه دهید فراموش نکنید که مناسب‌تر است که در صورتی که قصد دارید لایحه تکمیلی را به شرح فوق بعد از ارجاع به شعبه ارائه دهید قبل از تبادل لایحه برای طرف شکایت لایحه خود را به شعبه ارسال نمایید زیرا که برخی از شعبات تجدید نظر، لایحه جدید شما را بعد از تبادل لایحه نمی‌پذیرند.

8-شما می‌توانید حتی در مرحله تجدید نظر با استفاده از نظر کارشناس یا تامین دلیل دفاع مستدل و محکم‌تری را ارائه دهید بنابراین در فرضی که موضوع شما مربوط به تخلفات ساختمانی کمیسیون ماده 100 یا 99 استانداری و مربوط به عوارض باشد می‌توانید با بهره‌گیری از خدمات کارشناسان رسمی دادگستری و ارائه مستندات جدید به صورت مستند و مستدل تجدید نظرخواهی نمایید.

9-تجدید نظرخواهی شما توسط دو قاضی که شامل دو مستشار یا یک رئیس و یک مستشار باشد رسیدگی می‌گردد بهتر است هنگام تجدید نظرخواهی از تکرار مدافعات قبلی اجتناب نموده و با توجه به استدلال مندرج در رای و مدافعات طرف شکایت دفاعیه ای جامع و کامل‌تری را برای تجدید نظر تهیه نمائید.

این مطلب کاربردی را هم از دست ندهید : مدت زمان اعتراض به رای کمیسیون ماده 100 شهرداری


اعتراض به رای دیوان عدالت - تجدید نظرخواهی دیوان عدالت - وکیل تخصصی دیوان عدالت
نحوه صحیح تجدید نظرخواهی در دیوان عدالت اداری, آقای محمدرضا کریمی وکیل تخصصی دعاوی دیوان عدالت اداری با ۲۰ سال سابقه وکالت در دعاوی شهرداری و دیوان عدالت اداری تخلفات اداری و سایر امور دیوان عدالت اداری

مشاهده صفحه اول وبسایت وکیل دیوان عدالت اداری محمد رضا کریمی


نمونه دادخواست ها